Opdrachtgever
Taxatie ten behoeve van
Te taxeren object(en) Indien er meerdere panden getaxeerd moeten worden, dan kun je onderaan nog een extra pand toevoegen.
De VVE gegevens en bijbehorende stukken zijn een vast onderdeel van het taxatierapport. Zonder deze gegevens kan de taxatie niet worden afgerond. Hieronder kun je de benodigde stukken uploaden. (als alles in 1 pdf zit, dan kan alles onder notulen worden geupload.) Ben je niet in het bezit van de VVE stukken, dan kunnen wij deze voor je opvragen. Voor het opvragen van de VVE stukken brengen wij € 75,00 in rekening. Let op, sommige VVE beheerders brengen extra kosten in rekening bij het opvragen.
Gebruik pand
De huurovereenkomst is een vast onderdeel van het taxatierapport. Zonder een kopie van de huurovereenkomst kan de taxatie niet worden afgerond. Het huurcontract dient als bijlage in het rapport te worden toegevoegd. Het huurcontract kun je hieronder als pdf uploaden.
Aanvullende informatie pand
Bij een verbouwing moeten wij in de taxatie een verbouwspecificatie opnemen. Deze verbouwspecificatie is een “globaal” overzicht van de investering. Onderstaande verbouwspecificatie kun je hiervoor invullen. Indien er werkzaamheden zelf worden uitgevoerd, kun je dit aangeven in de verbouwspecificatie. De investering welke op de verbouwspecificatie staat zullen wij opnemen in het taxatierapport.
(sub)totaal
€ 0
(sub)totaal
€ 0
(sub)totaal
€ 0
Totaalbedrag aan verbouwkosten
€ 0
Energielabel Sinds 2008 is bij verkoop en verhuur van vastgoed een energielabel verplicht. (uitzonderingen monumenten en bedrijfshallen). Het niet hebben van een definitief label of een te laat label heeft een negatief effect op de WWS-puntentelling. Het gevolg is een lagere huur. Zie verder tekst en uitleg onder tapblad Energielabel.
Opdrachtgever is ervan op de hoogte dat bij verhuur een energielabel verplicht is. (Bij sommige woningen of bijzondere gebouwen is een energielabel niet verplicht. Bijvoorbeeld bij een beschermd monument, kamerverhuur of bedrijfshal. Banken sturen ook steeds meer aan op het energielabel. In 2023 is het verplicht om minimaal een energielabel C te hebben. Indien er geen C label is, dan mag het pand niet meer gebruikt worden. Een beter label heeft een positief effect op de waarde van het vastgoed. Taxateur adviseert dan ook om een energie-indexrapport op te laten stellen door een erkent EPA adviseur.
Inplannen afspraak taxatie/opname op locatie
Akkoord opdrachtgever